Turn-Key bouw en totaalrenovatie

Tandartspraktijk

De | Tandarts

Locatie: Leiderdorp, Zuid-Holland
Oppervlakte:
Projectduur: 

Over dit project

In 2017 startte Chris Hudson zijn 2e praktijk in het centrum van Leiderdorp.

Op een fraaie plek aan de Oude Rijn werd een voormalige apotheek omgetoverd tot een mooie en vooral lichte tandartspraktijk met 3 behandelkamers. Ergonomie stond voorop bij het ontwerp en de inrichting van de praktijk, zo beschikt de balie assistent over een bureaufi ets en zorgt de omloop assistent voor de juiste spullen, op het juiste moment in de juiste kamer.

De 12 uurs kasten staan wat verder van de stoel dan gewoonlijk en het werkblad is gemaakt voor stahoogte. Het 12 uurs meubel wordt dan ook niet gebruikt tijdens het behandelen. De verrijdbare behandelkasten worden door de omloop assistent continu bijgevuld en in de juiste behandelkamers geplaatst. De ergonomisch ontworpen Chirana plafond unit met centrale afzuigarm kan net zo gemakkelijk door een links- als door een rechtshandige tandarts worden gebruikt.

Deze bijzondere praktijk is ontworpen door E Dental en gerealiseerd door E Build. Uiteraard is er altijd ruimte voor eigen inbreng, getuige de opvallende verlichting in de wachtruimte. Dit is het idee van de eigenaar. Doorgesneden stootwillen met een goudkleurige binnenzijde verlichten de wachtruimte op een sfeervolle wijze en benadrukken de relatie van de praktijk met het water op een ludieke wijze.

Bekijk hier het resultaat

Bekijk hier de praktijk in 3D